top of page

Interview met

Inga Tjapkes

(Tv oost)

Bladzijden uit de Liber Confessiones Delictorum uit het Gerechtelijk Archief Kampen (foto: Kees Schilder)

Jeroen Kummer

Martin-Jan van Santen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martin-Jan van Santen

Martin-Jan van Santen is naast beeldend kunstenaar , ook regisseur en stemacteur en maakt al geruime tijd hoorspelen. Hij woont en werkt in Kampen.

Jeroen Kummer is dichter en uitgever in Kampen. Hij heeft inmiddels 9 dichtbundels op zijn naam staan en schreef de tekst voor dit project.

Het begon allemaal, toen Kees schilder, Kamper historicus, in het Kamper archief een aantal documenten terugvond uit 1560, waarin een aantal misdadigers werd veroordeeld en terechtgesteld. De bekentenissen, opgetekend door de stadssecretaris van toen, de zogenaamde Liber Confessiones Delictorum inspireerde Jeroen Kummer tot het schrijven van een gedichtencyclus: De toedracht en de schrijver. Vervolgens las Martin-Jan van Santen de cyclus en werd op zijn beurt geïnspireerd tot het maken van een hoorspel onder dezelfde naam.

is een hoorspel van Martin-Jan van Santen op basis van een gedichtencyclus van Jeroen Kummer. Op 28 en 29 september 2016  was dit hoorspel te beluisteren in de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum in Kampen

 

Het hoorspel kunt u hieronder beluisteren. Voor het beste effect: wacht tot het buiten gaat schemeren, doe alle lichten uit, druk op play, en zet het computerscherm op donker.

Betreffend

De toedracht en de schrijver

Promo 2016 (stem: Sijmen de Jong)

De toedracht en de schrijver - Martin-Jan van Santen
00:00
bottom of page